בנאום ה-90 בסדרת נאומי דקה על הנדסת תודעה התייחס סגן השר אבי מעוז לאהוד ברק:
“במספר הזדמנויות כינה אותי אהוד ברק כ’פוליטרוק’. בערוץ 12, כאשר דניאל רוט-אבנרי הטיחה בו על זה שהוא מסית למרי אזרחי, הוא ביקש כלשונו “להשתיק את החברה”. עולם הדימויים והביטויים של מהנדס התודעה הזה מגיע ישירות מהקומוניזם. בזמן שרוממות הדמוקרטיה בפיו, הוא מכוון ישירות לדיקטטורה בסגנון הקומוניסטי. גם שם, האליטות לא נהגו להתחשב בדעת העם”. מעוז הוסיף: “זו בדיוק הסיבה שהוא מממן את המחאה, כדי לרוקן את תוצאות הבחירות מכל משמעות. מה זה משנה בכלל מה העם רוצה? אגב, פוליטרוק היה הכינוי לקצין החינוך בצבא האדום, שהיה אחראי על ההדרכה האידיאולוגית מטעם המפלגה. אני לעומת זאת, מבקש בסך הכל לייצר שקיפות להורים, מה שמאוד מפחיד את ברק ודומיו, כי בקומוניזם לא היה כידוע אפילו בדל של שקיפות”.
במסגרת דיון על תלונות הציבור במליאת הכנסת, אמר סגן השר אבי מעוז:
“הנושא הוא הציבור, ונבחר הציבור הוא בסך הכל, וכך מן הראוי שיראה את עצמו – ‘שליח ציבור’. שליח של הציבור ולמען הציבור. אם להיות יותר חריף, אפשר אפילו לומר ‘משרת הציבור’… במסכת הוריות בתלמוד מסופר שרבן גמליאל רצה למנות שניים מתלמידיו לתפקיד ציבורי, וכשהם בענוותנותם לא רצו, הוא אמר להם: “כמדומין אתם ששררה אני נותן לכם? עבדות אני נותן לכם”. זהו היחס היהודי לעבודת הציבור”.
מעוז הוסיף: “כל הרעיון שלי להקים מערכת של שקיפות על התכניות החיצוניות במשרד החינוך נולד כתוצאה ממאות פניות ציבור של הורים, שרק בדיעבד ולמפרע נודע להם על תכנים ותכניות שהועברו לילדים שלהם בגנים ובתי הספר על ידי גורמים זרים, שעולם הערכים שהם ביקשו להנחיל לילדים שונה ורחוק מאוד מזה של ההורים. זהו פרויקט הדגל שאני מתכוון לבצע ולתת כשי לציבור, כאמצעי להטבת תכני הלימוד והחינוך של ילדיהם, כפי מה שתואם לערכים ולאמונות שלהם כהורים. זו המחויבות שלי בתור משרת ציבור ואשתדל בכל מאודי לא לזוז ממנה”.
סגן השר ח”כ אבי מעוז התייחס בנאומו במליאת הכנסת לדברים שאמר אהרון ברק בהם סיפר על המעורבות שלו במשא ומתן ועל התנאים שהוא מוכן לאפשר לממשלה לחוקק מעט תיקונים ובתנאי שזה סוף הרפורמה. בין היתר אמר מעוז:
“התרגשתי מאוד. הוד מעלתו, נשיא המהפכה, מוכן ברוב טובו וחסדו, לאפשר לנתיניו, נבחרי העם, לשחק קצת בדמוקרטיה, ולחוקק תיקון קל בעילת הסבירות. ברצינות, אבל ברצינות, זה פשוט מדהים. אחרי שהסבירו לנו שהוא פרש מזמן וכבר לא מעורב ומשפיע, התגלה שוב עד כמה הוא המושך העיקרי בחוטים, וברור לו שהוא יכול להחליט על מה ‘לוותר’ כביכול לממשלה, והעיקר שהרפורמה לא תצא לפועל. ועוד הוסיף בסוף דבריו את נימת הזלזול ‘אם זה מרצה את לוין’. כאילו לא מדובר ברצונם של רוב ניכר מאזרחי ישראל, אלא בסך הכל צריך לרצות את גחמותיו של שר המשפטים.
רק על האמירות הללו ועל הרוח הנושבת מאחריהם היה ראוי להוציא לפועל את הרפורמה, ולהחזיר את שופטי בג”צ למקום שאליו הם יועדו מלכתחילה, כלומר, הרשות שתפקידה לשפוט על פי החוקים שמחוקקים נבחרי העם, ולא רשות-על שרואה בעצמה, כמי שעל פיה, על פי ערכיה ועל פי מה שסביר בעיניה, יישק כל דבר במדינה”.
סגן השר אבי מעוז התייחס בנאומו במליאת הכנסת למצב בקיבוץ מגידו, אליו מגיעים ערביי אום אל פחם להפגין בטענה שהקיבוץ שייך להם. בין היתר אמר מעוז:
“בבחירות האחרונות התפלגו המצביעים במגידו כך: יש עתיד כ- 44%, העבודה כ- 15%, המחנה הממלכתי כ- 14%, מרצ כ- 13%. יחד עם האחוז וחצי שהצביעו לליברמן, הצביעו לשמאל מעל 88% מקרב המצביעים במגידו. בתקופה האחרונה מגיעים ערבים מאום אל-פחם להפגין ולהתפלל בסמוך לקיבוץ. הם לא שכחו מעולם את הזיקה שלהם לאדמות מגידו. 75 שנים הם מחכים לשוב לאדמותיהם כפי הבנתם. אבל מבחינת השמאל הישראלי יש איזשהו חילוק מוזר בין חלקי הארץ ששוחררו במלחמת העצמאות לבין אלו ששוחררו במלחמת ששת הימים. בעוד ביחס ליהודה ושומרון ולמתיישבים בהם יש יחס מנוכר, בהאשמה שמדובר בכיבוש בלתי מוסרי ובלתי חוקי, עם חבלי הארץ מתש””ח לעומת זאת, אין להם שום בעיה מוסרית או חוקית. האמת, שאכן יש הבדל בין שני סוגי ההתיישבות הללו… הגיע הזמן לפקוח את העיניים. הגיע הזמן לברר לעצמנו מנין באמת נובעת זכותנו וחובתנו על הארץ הזאת”.
עיצוב ופיתוח: דורון מאיר דיגיטל
שומרים לכם על הפרטיות! לא נשתף או נעביר את פרטיכם לשום גורם אחר.