סגן השר ח”כ אבי מעוז, שקיבל את האחריות על ארגון נתיב, נפגש לראשונה עם עובדי הארגון, וקיבל סקירה על הפעולות שמבצע הארגון. במהלך הביקור אמר סגן השר כי הוא מתרגש מאוד מקבלת התפקיד, ואמר כי מדובר בסגירת מעגל בשבילו.
“אני שמח שראש הממשלה הטיל עליי את האחריות לארגון מפואר כמו נתיב. אנחנו עובדים במדינת ישראל. אנחנו עובדים לפי החוק, ואני באתי לארגון הזה מתוך כוונה לעזור לכם לייעל את השירות שאתם נותנים. אנחנו ביחד נתקן מה שאפשר לתקן, ונעזור במה שצריך, ואנחנו נצליח בע”ה”.
מעוז הוסיף: “באנו לשמוע. באנו ללמוד. אני מכיר את נתיב והכרתי את לשכת הקשר שהיוותה היסוד לנתיב. אני מתכוון להשקיע בארגון הזה את רוב זמני כסגן שר. אני רוצה להודות לכם בשם מדינת ישראל על מה שעשיתם עד עכשיו וכפל כפליים על מה שתעשו מכאן ואילך”.
מבזקנית בחדשות גלי צה”ל כינתה בשידור את מפלגת נעם “קיצונית”. בתגובה שיגר מנכ״ל המפלגה אלקנה באב”ד מכתב למפקדת גל”צ גלית אלטשטיין בו ביקש לדעת האם ישנם קריטריונים של מחלקת החדשות לפיהם קבעו כי מפלגת נעם הינה קיצונית. בין היתר נכתב במכתב:
“כתחנה ממלכתית, הנהנית מכספי משלם המיסים ואמורה להיות מאוזנת ואובייקטיבית, האם מותר לכם לחוות דעה פוליטית כנגד מפלגת נעם ולכנותה ‘קיצונית’? מהם הקריטריונים של מחלקת החדשות שלכם, לקבוע מהי מפלגה קיצונית ומהי מפלגה מתונה ומדוע רק מפלגת נעם זכתה לסיווג ‘קיצונית’?
כמי שמנהל את מפלגת נעם כבר כמה שנים אני יכול להעיד שהערכים אליהם חותרת מפלגת נעם הינם ערכים לאומיים ויהודיים מקובלים מאוד בחברה הישראלית, כמו חיזוק המשפחה, חיזוק צביון השבת במרחב הציבורי, הגברת אחיזתנו בארץ ועוד, ערכים אשר מקובלים על למעלה 80% מאזרחי ישראל, האם זוהי ההגדרה לקיצוניות? או שמא הפער בין עמדת מי מאנשי התחנה לבין עמדותיו של סגן השר אבי מעוז, הן שהופכות דווקא את מפלגת נעם לקיצונית?
אני מציע שתבצעי בירור מעמיק בעניין ויופקו המסקנות הראויות, כמו כן אבקש כי תוצג בציבור התנצלות מפורשת ופומבית על התנסחות פוגענית זאת”.
סגן השר אבי מעוז התייחס בנאומו במליאת הכנסת (על רקע צעקות חברי האופוזיציה) לנאומה של נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות. בין היתר אמר מעוז:
חיות טוענת כי פסקת ההתגברות תשלול מבית המשפט את האפשרות לבטל חוקים הפוגעים באופן בלתי מידתי בזכויות אדם חוקתיות.מה עם זכויות האדם של תושבי גוש קטיף, עמונה, מגרון ונתיב האבות? מה עם זכויות האדם של תושבי דרום תל-אביב שסובלים מהמסתננים בגלל בג”ץ? מה עם זכויות האדם של נשים חרדיות שמעוניינות במופעי תרבות בהפרדה על פי אמונתן? מה עם זכויות האדם של אזרחי ישראל שבג”ץ כפה עליהם את כהונת הטרוריסט עזמי בשארה בכנסת?
הגנה על זכויות דת הפרוגרס – ללא הפסקה. הגנה על זכויות היהדות, הלאום והמשפחה – חס וחלילה.
סגן השר אבי מעוז התייחס בנאומו ה-73 בסדרת נאומי דקה על הנדסת תודעה לתפקידו המקורי של היועץ המשפטי לממשלה:
יועץ בעברית זהו מי שמייעץ ונותן עצות, לכן, אחד מהתיקונים המתבקשים למערכת המשפט החולה שלנו הוא התיקון לחוק יסוד הממשלה, ולפיו חוות דעתו של היועץ המשפטי לממשלה אינה מחייבת את הממשלה.
התיקון הזה הוא בכלל לא חידוש. ועדת אגרנט קבעה כבר בשנת 62 שהממשלה רשאית לפעול לפי שיקול דעתה בניגוד לעמדת היועמ”ש. אלא שבניגוד לדבריה המפורשים של ועדת אגרנט, היועמ”ש זמיר טען בשנת 86 שהממשלה מחויבת לנהוג על פי חוות דעת היועץ. עברו 7 שנים, ואהרן ברק, מי שרואה בעצמו שליט העל שהחוק כפוף אליו ולא להיפך, הפך בפסק דין את דעת היועמ”ש זמיר לנוהל מחייב. זוהי לא רק הנדסת תודעה, זוהי הנדסה מחדש של הדמוקרטיה והמשילות במדינת ישראל.
עיצוב ופיתוח: דורון מאיר דיגיטל
שומרים לכם על הפרטיות! לא נשתף או נעביר את פרטיכם לשום גורם אחר.